Γιατί γονατίζω σεβασμός όταν προσεύχομαι στον Θεό; – Μέρος 7

Γιατί γονατίζω σεβασμός όταν προσεύχομαι στον Θεό;


προσφορά, χρήματα, χαρά, χελώνα, Θεός, Συμπόνια, Χάρη, αγάπη, ακριβό, αμαρτία, γιατί γονατίζω σεβασμός όταν προσεύχομαι στον Θεό; - Μέρος 7, δικαιοσύνη, ενοχή, θυσία
1 Και ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, λέγοντας:

2 Μιλήστε στα παιδιά του Ισραήλ, λέγοντας: Εάν μια ψυχή αμαρτάνει λόγω άγνοιας ενάντια σε οποιαδήποτε από τις εντολές του Κυρίου σχετικά με πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν, και θα κάνει εναντίον οποιουδήποτε από αυτά:

3 Εάν ο ιερέας που είναι χρισμένος κάνει αμαρτία σύμφωνα με την αμαρτία του λαού. Τότε ας φέρει για την αμαρτία του, την οποία έχει αμαρτήσει, ένα νεαρό ταύρο χωρίς κηλίδα στον Κύριο για προσφορά αμαρτίας

4 Και θα φέρει τον ταύρο στην πόρτα της σκηνής της εκκλησίας ενώπιον του Κυρίου. και θα βάλει το χέρι του πάνω στο κεφάλι του ταύρου, και θα σκοτώσει τον ταύρο ενώπιον του Κυρίου.

5 Και ο ιερέας που είναι χρισμένος, θα πάρει το αίμα του ταύρου και θα το φέρει στη σκηνή της εκκλησίας:

6 Και ο ιερέας θα βυθίσει το δάχτυλό του στο αίμα, και θα πασπαλίζει το αίμα επτά φορές ενώπιον του Κυρίου, πριν από το πέπλο του ιερού.

7 Και ο ιερέας θα βάλει λίγο από το αίμα στα κέρατα του βωμού γλυκού θυμιάματος μπροστά στον Κύριο, που βρίσκεται στη σκηνή της εκκλησίας. και θα χύσει όλο το αίμα του ταύρου στο κάτω μέρος του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην πόρτα της σκηνής της εκκλησίας.

8 Και θα βγάλει από αυτό όλο το λίπος του ταύρου για την προσφορά αμαρτίας. το λίπος που καλύπτει το εσωτερικό, και όλο το λίπος που βρίσκεται στο εσωτερικό,

9 Και τα δύο νεφρά, και το λίπος που είναι πάνω τους, που είναι από τα πλευρά, και το καλαμπόκι πάνω από το συκώτι, με τα νεφρά, πρέπει να το αφαιρέσει,

10 Καθώς αφαιρέθηκε από το ταύρο της θυσίας των ειρηνικών προσφορών · και ο ιερέας θα τα κάψει επάνω στο θυσιαστήριο της μμένης θυσίας.

11 Και το δέρμα του ταύρου, και όλη η σάρκα του, με το κεφάλι του, και με τα πόδια του, και τα εσωτερικά του, και την κοπριά του,

12 Ακόμα και ολόκληρος ο βοοειδής θα μεταφερθεί χωρίς το στρατόπεδο σε καθαρό μέρος, όπου χύνονται οι στάχτες, και θα τον κάψει πάνω στο ξύλο με φωτιά · όπου χύνονται οι στάχτες, θα καεί.

13 Και αν ολόκληρη η εκκλησία του Ισραήλ αμαρτάνει λόγω άγνοιας, και το πράγμα κρύβεται από τα μάτια της συνέλευσης, και έχουν κάνει κάπως εναντίον οποιασδήποτε από τις εντολές του Κυρίου σχετικά με πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν και είναι ένοχα.

14 Όταν είναι γνωστή η αμαρτία, την οποία έχουν αμαρτήσει, τότε η εκκλησία θα προσφέρει ένα νεαρό ταύρο για την αμαρτία, και θα τον φέρει μπροστά στη σκηνή της εκκλησίας.

15 Και οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας θα βάλουν τα χέρια τους στο κεφάλι του ταύρου μπροστά στον Κύριο · και ο ταύρος θα θανατωθεί ενώπιον του Κυρίου.

16 Και ο ιερέας που είναι χρισμένος θα φέρει από το αίμα του ταύρου στη σκηνή της εκκλησίας:

17 Και ο ιερέας θα βυθίσει το δάχτυλό του σε λίγο από το αίμα, και θα το πασπαλίζει επτά φορές ενώπιον του Κυρίου, ακόμη και πριν από το δοχείο.

18 Και θα βάλει λίγο από το αίμα στα κέρατα του θυσιαστηρίου που βρίσκεται μπροστά στον Κύριο, που βρίσκεται στη σκηνή της εκκλησίας, και θα ρίξει όλο το αίμα στο κάτω μέρος του βωμού της ολοκαυτωμένης προσφοράς, που είναι στην πόρτα της σκηνής της εκκλησίας.

19 Και θα πάρει όλο του το λίπος από αυτόν και θα το κάψει επάνω στο θυσιαστήριο.

20 Και θα κάνει με το ταύρο, όπως έκανε με το ταύρο, για προσφορά αμαρτίας, και θα το κάνει με αυτόν · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι ‘αυτούς, και θα τους συγχωρεθούν.

21 Και θα φέρει τον ταύρο χωρίς το στρατόπεδο, και θα τον κάψει καθώς έκαψε τον πρώτο ταύρο: είναι μια προσφορά αμαρτίας για την εκκλησία.

22 Όταν ένας κυβερνήτης έχει αμαρτήσει, και έκανε κάπως με άγνοια εναντίον οποιασδήποτε από τις εντολές του Κυρίου του Θεού του για πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν, και είναι ένοχος.

23 Ή αν η αμαρτία του, όπου έχει αμαρτήσει, γνωρίστε το. θα φέρει την προσφορά του, ένα παιδί από κατσίκες, ένα αρσενικό χωρίς ατέλεια:

24 Και θα βάλει το χέρι του πάνω στο κεφάλι της αίγας, και θα το σκοτώσει στον τόπο όπου θα σκοτώσουν το ολοκαύτωμα ενώπιον του Κυρίου: είναι αμαρτία.

25 Και ο ιερέας θα πάρει το αίμα της προσφοράς αμαρτίας με το δάχτυλό του, και θα το βάλει επάνω στα κέρατα του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος και θα ρίξει το αίμα του στο κάτω μέρος του θυσιαστηρίου της ολοκαυτωμένης προσφοράς.

26 Και θα κάψει όλο το λίπος του πάνω στο θυσιαστήριο, όπως το λίπος της θυσίας των ειρηνικών προσφορών · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι ‘αυτόν σχετικά με την αμαρτία του, και θα τον συγχωρεθεί.

27 Και αν κάποιος από τους κοινούς ανθρώπους αμαρτάνει λόγω άγνοιας, ενώ κάνει κάπως εναντίον οποιασδήποτε από τις εντολές του Κυρίου σχετικά με πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν, και να είναι ένοχα.

28 Ή αν η αμαρτία του, την οποία έχει αμαρτήσει, γνωρίζει: τότε θα φέρει την προσφορά του, ένα παιδί από κατσίκες, ένα θηλυκό χωρίς ατέλεια, για την αμαρτία του που αμάρτησε.

29 Και θα βάλει το χέρι του πάνω στο κεφάλι της αμαρτίας, και θα σκοτώσει την αμαρτωλή προσφορά στη θέση της μμένης προσφοράς.

30 Και ο ιερέας θα πάρει το αίμα του με το δάχτυλό του, και θα το βάλει επάνω στα κέρατα του θυσιαστηρίου της ολοκαυτωμένης προσφοράς, και θα ρίξει όλο το αίμα του στο κάτω μέρος του βωμού.

31 Και θα αφαιρέσει όλο το λίπος του, καθώς το λίπος αφαιρείται από τη θυσία των ειρηνικών προσφορών. και ο ιερέας θα το κάψει επάνω στο θυσιαστήριο για μια γλυκιά γεύση στον Κύριο. και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι ‘αυτόν, και θα τον συγχωρεθεί.

32 Και αν φέρει ένα αρνί για προσφορά αμαρτίας, θα το φέρει θηλυκό χωρίς κηλίδες.

33 Και θα βάλει το χέρι του πάνω στο κεφάλι της αμαρτίας, και θα το σκοτώσει για αμαρτία στον τόπο όπου σκοτώνουν το ολοκαύτωμα.

34 Και ο ιερέας θα πάρει το αίμα της προσφοράς αμαρτίας με το δάχτυλό του, και θα το βάλει επάνω στα κέρατα του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος και θα ρίξει όλο το αίμα του στο κάτω μέρος του βωμού:

35 Και θα αφαιρέσει όλο το λίπος του, καθώς το λίπος του αρνιού αφαιρείται από τη θυσία των ειρηνικών προσφορών. και ο ιερέας θα τα κάψει επάνω στο θυσιαστήριο, σύμφωνα με τα προσφερόμενα από φωτιά στον Κύριο · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση για την αμαρτία του που διέπραξε, και θα τον συγχωρεθεί.

– Λευιτικό 4 (KJV)

14 Και ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, λέγοντας:

2 Αυτός θα είναι ο νόμος του λεπρού κατά την ημέρα του καθαρισμού του: Θα φέρεται στον ιερέα:

3 Και ο ιερέας θα βγει έξω από το στρατόπεδο · και ο ιερέας θα κοιτάξει, και, δες, εάν η πληγή της λέπρας θα θεραπευτεί στον λεπρό.

4 Τότε, ο ιερέας θα διατάξει να πάρει για αυτόν που πρόκειται να καθαριστεί δύο πουλιά ζωντανά και καθαρά, και ξύλο κέδρου, και ερυθρό, και υσόπιο:

5 Και ο ιερέας θα διατάξει να σκοτωθεί ένα από τα πουλιά σε χωμάτινο αγγείο πάνω από τρεχούμενο νερό:

6 Όσο για το ζωντανό πουλί, θα το πάρει, και το ξύλο κέδρου, και το κόκκινο, και το υσόπιο, και θα τα βυθίσει και το ζωντανό πουλί στο αίμα του πουλιού που σκοτώθηκε πάνω από το τρεχούμενο νερό:

7 Και θα ψεκάσει επάνω του που πρόκειται να καθαριστεί από τη λέπρα επτά φορές, και θα τον αναφέρει καθαρό, και θα αφήσει το ζωντανό πουλί να χαλαρώσει στο ανοιχτό χωράφι.

8 Και αυτός που πρόκειται να καθαριστεί, θα πλένει τα ρούχα του, και θα ξυρίσει όλα τα μαλλιά του, και θα πλυθεί με νερό, ώστε να είναι καθαρός · και μετά θα έρθει στο στρατόπεδο, και θα μείνει έξω από τη σκηνή του εφτά μέρες.

9 Αλλά την έβδομη ημέρα, θα ξυρίσει όλα τα μαλλιά του από το κεφάλι και τη γενειάδα του και τα φρύδια του, ακόμη και όλα τα μαλλιά του θα ξυρίσει · και θα πλένει τα ρούχα του, και θα πλένει τη σάρκα του νερό, και θα είναι καθαρός.

10 Και την όγδοη ημέρα θα πάρει δύο αρνιά χωρίς κηλίδες, και ένα αρνί προβατίνας του πρώτου έτους χωρίς κηλίδες, και τρεις δέκατες προσφορές λεπτού αλευριού για προσφορά κρέατος, αναμεμιγμένη με λάδι, και ένα κορμό λαδιού.

11 Και ο ιερέας που τον καθιστά καθαρό, θα παρουσιάσει τον άνθρωπο που θα καθαριστεί, και αυτά τα πράγματα, μπροστά στον Κύριο, στην πόρτα της σκηνής της εκκλησίας:

12 Και ο ιερέας θα πάρει ένα αρνί, και θα του προσφέρει για προσφορά αδείας, και κορμό λαδιού, και θα τα κυλήσει για προσφορά κυμάτων μπροστά στον Κύριο:

13 Και θα σκοτώσει το αρνί στον τόπο όπου θα σκοτώσει την προσφορά αμαρτίας και την ολοκαυτωμένη προσφορά, στον ιερό τόπο · διότι όπως η προσφορά αμαρτίας είναι η ιερέα, έτσι και η παράβαση: είναι πιο ιερή:

14 Και ο ιερέας θα πάρει λίγο από το αίμα της προσβολής, και ο ιερέας θα το βάλει στην άκρη του δεξιού αυτιού αυτού που πρόκειται να καθαριστεί, και στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, και στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του:

15 Και ο ιερέας θα πάρει λίγο από το κορμό του λαδιού και θα το ρίξει στην παλάμη του αριστερού του χεριού:

16 Και ο ιερέας θα βυθίσει το δεξί του δάχτυλο στο λάδι που βρίσκεται στο αριστερό του χέρι, και θα πασπαλίζει το λάδι με το δάχτυλό του επτά φορές ενώπιον του Κυρίου:

17 Και από το υπόλοιπο λάδι που βρίσκεται στο χέρι του, ο ιερέας θα βάλει στην άκρη του δεξιού αυτιού του που πρόκειται να καθαριστεί, και στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, και στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού , μετά το αίμα της παράβασης:

18 Και το υπόλοιπο του λαδιού που βρίσκεται στο χέρι του ιερέα, θα ρίξει στο κεφάλι του που θα καθαριστεί · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι ‘αυτόν ενώπιον του Κυρίου.

19 Και ο ιερέας θα προσφέρει την αμαρτία, και θα κάνει εξιλέωση για αυτόν που πρέπει να καθαριστεί από τη βλάβη του. και μετά θα σκοτώσει τη μμένη προσφορά:

20 Και ο ιερέας θα προσφέρει το ολοκαύτωμα και το κρέας επάνω στο θυσιαστήριο · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι ‘αυτόν, και θα είναι καθαρός.

21 Και αν είναι φτωχός, και δεν μπορεί να πάρει τόσο πολύ? Στη συνέχεια, θα πάρει ένα αρνί για να αφαιρεθεί η παράβαση, για να τον εξιλεώσει, και το ένα δέκατο της προσφοράς λεπτού αλευριού αναμεμιγμένο με λάδι για προσφορά κρέατος, και ένα κορμό λαδιού.

22 Και δύο χελώνες, ή δύο νεαρά περιστέρια, όπως μπορεί να πάρει. και το ένα θα είναι μια προσφορά αμαρτίας, και το άλλο μια ολοκαύτωμα.

23 Και θα τους φέρει την όγδοη ημέρα για τον καθαρισμό του στον ιερέα, στην πόρτα της σκηνής της εκκλησίας, ενώπιον του Κυρίου.

24 Και ο ιερέας θα πάρει το αρνί της προσφοράς αδίκησης, και το κορμό του λαδιού, και ο ιερέας θα τα κυματίζει για προσφορά κυμάτων μπροστά στον Κύριο:

25 Και θα σκοτώσει το αρνί της παραβίασης, και ο ιερέας θα πάρει λίγο από το αίμα της προσβολής, και θα το βάλει στην άκρη του δεξιού αυτιού αυτού που πρόκειται να καθαριστεί, και στον αντίχειρά του δεξί χέρι και στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του:

26 Και ο ιερέας θα ρίξει το λάδι στην παλάμη του αριστερού του χεριού:

27 Και ο ιερέας θα πασπαλίζει με το δεξί του δάχτυλο λίγο λάδι που βρίσκεται στο αριστερό του χέρι επτά φορές μπροστά στον Κύριο:

28 Και ο ιερέας θα βάλει το λάδι που βρίσκεται στο χέρι του στην άκρη του δεξιού αυτιού αυτού που πρόκειται να καθαριστεί, και στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, και στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού, πάνω στο τόπος του αίματος της παράβασης:

29 Και το υπόλοιπο λάδι που βρίσκεται στο χέρι του ιερέα, θα το βάλει στο κεφάλι του που θα καθαριστεί, για να τον εξιλεώσει ενώπιον του Κυρίου.

30 Και θα προσφέρει ένα από τα χελώνες, ή τα νεαρά περιστέρια, όπως μπορεί να πάρει.

31 Ακόμα κι αν είναι σε θέση να πάρει, το ένα για προσφορά αμαρτίας, και το άλλο για ολοκαύτωμα, με το κρέας · και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση για αυτόν που πρόκειται να καθαριστεί ενώπιον του Κυρίου.

32 Αυτός είναι ο νόμος του οποίου είναι η πληγή της λέπρας, του οποίου το χέρι δεν μπορεί να πάρει αυτό που σχετίζεται με τον καθαρισμό του.

33 Και ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή και στον Ααρών, λέγοντας:

34 Όταν έρχεσαι στη γη της Χαναάν, την οποία σου δίνω για κατοχή, και έβαλα τη μάστιγα της λέπρας σε ένα σπίτι της γης της κατοχής σου.

35 Και αυτός που κατέχει το σπίτι θα έρθει και θα πει στον ιερέα, λέγοντας: Μου φαίνεται ότι υπάρχει πανούκλα στο σπίτι:

36 Και ο ιερέας θα διατάξει να αδειάσουν το σπίτι, προτού πάει ο ιερέας για να δει τη μάστιγα, ώστε όλα όσα είναι μέσα στο σπίτι να μην είναι ακάθαρτα · και μετά ο ιερέας θα μπεί για να δει το σπίτι:

37 Και θα κοιτάξει την πανούκλα, και, ας δούμε, αν η πανούκλα είναι στα τείχη του σπιτιού με κοίλα κορδόνια, πρασινωπά ή κοκκινωπά, τα οποία είναι ορατά κάτω από τον τοίχο.

38 Και ο ιερέας θα βγει από το σπίτι στην πόρτα του σπιτιού, και θα κλείσει το σπίτι επτά ημέρες:

39 Και ο ιερέας θα έρθει ξανά την έβδομη ημέρα, και θα κοιτάξει: και, ιδού, εάν η πανούκλα εξαπλωθεί στα τείχη του σπιτιού ·

40 Και ο ιερέας θα διατάξει να αφαιρέσουν τις πέτρες στις οποίες είναι η πανούκλα και θα τις ρίξουν σε ακάθαρτο μέρος χωρίς την πόλη:

41 Και θα προκαλέσει το ξύσιμο του σπιτιού γύρω από, και θα ρίξουν τη σκόνη που ξύνουν χωρίς την πόλη σε ακάθαρτο μέρος:

42 Και θα πάρουν άλλες πέτρες και θα τις τοποθετήσουν στη θέση αυτών των πετρών. και θα πάρει άλλο μικρότερο, και θα κοψίσει το σπίτι.

43 Και αν η πανούκλα επανέλθει, και σπάσει μέσα στο σπίτι, μετά από αυτό πήρε τις πέτρες, και αφού ξύσει το σπίτι, και αφού πλασθεί ·

44 Τότε ο ιερέας θα έρθει και θα κοιτάξει, και, ιδού, εάν η πανούκλα να εξαπλωθεί στο σπίτι, είναι μια φλεγμονή λέπρα στο σπίτι. είναι ακάθαρτο.

45 Και θα γκρεμίσει το σπίτι, τις πέτρες του, και την ξυλεία του, και όλο το πιο μικρό σπίτι του σπιτιού. και θα τους μεταφέρει έξω από την πόλη σε ακάθαρτο μέρος.

46 Επιπλέον, αυτός που πηγαίνει στο σπίτι όλη την ώρα που είναι κλειστός θα είναι ακάθαρτος μέχρι το βράδυ.

47 Και αυτός που ξαπλώνει στο σπίτι θα πλένει τα ρούχα του. και αυτός που τρώει στο σπίτι θα πλένει τα ρούχα του.

48 Και αν ο ιερέας εισέλθει, και τον κοιτάξει, και, ιδού, η πανούκλα δεν έχει εξαπλωθεί στο σπίτι, αφού το σπίτι πλημμυρίστηκε: τότε ο ιερέας θα κηρύξει το σπίτι καθαρό, επειδή η πανούκλα έχει θεραπευτεί.

49 Και θα πάρει για να καθαρίσει το σπίτι δύο πουλιά, και ξύλο κέδρου, και ερυθρό, και υσόπιο:

50 Και θα σκοτώσει ένα από τα πουλιά σε χωμάτινο δοχείο πάνω από τρεχούμενο νερό:

51 Και θα πάρει το ξύλο κέδρου, και το υσόπ, και το κόκκινο, και το ζωντανό πουλί, και θα τα βυθίσει στο αίμα του σκοτωμένου πουλιού, και στο τρεχούμενο νερό, και να πασπαλίζει το σπίτι επτά φορές:

52 Και θα καθαρίσει το σπίτι με το αίμα του πουλιού, και με το τρεχούμενο νερό, και με το ζωντανό πουλί, και με το ξύλο κέδρου, και με το υσόπιο, και με το κόκκινο:

53 Αλλά θα αφήσει το ζωντανό πουλί έξω από την πόλη στα ανοιχτά χωράφια, και θα κάνει εξιλέωση για το σπίτι · και θα είναι καθαρό.

54 Αυτός είναι ο νόμος για κάθε είδους πληγή της λέπρας,

55 Και για τη λέπρα ενός ενδύματος και ενός σπιτιού,

56 Και για μια άνοδο, και για μια κηλίδα, και για ένα φωτεινό σημείο:

57 Να διδάξεις πότε είναι ακάθαρτο και πότε είναι καθαρό: αυτός είναι ο νόμος της λέπρας.

– Λευιτικό 14 (KJV)

Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις σε αυτά τα εδάφια της γραφής τη Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη του Θεού. Έκανε συνολική πρόβλεψη για συγχώρεση για όλους. Ο ιερέας, η εκκλησία, ο κυβερνήτης, οι απλοί άνθρωποι – όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση είχαν την ευκαιρία να λάβουν συγχώρεση παρέχοντας μια αποδεκτή προσφορά. Ακόμη και η προσφορά που απαιτήθηκε ήταν προσαρμόσιμη για να καλύψει την τσέπη ή την οικονομική σας κατάσταση. Σήμερα έχουμε την ίδια Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη που έχουμε στη διάθεσή μας με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να πλησιάζουμε το θρόνο της χάρης με τόλμη!

Εδώ είναι τα στοιχεία:

14 Βλέποντας τότε ότι έχουμε έναν μεγάλο αρχιερέα, που περνά στους ουρανούς, ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, ας κρατήσουμε το επάγγελμά μας.

15 Επειδή δεν έχουμε έναν αρχιερέα που δεν μπορεί να αγγιχτεί με την αίσθηση των αδυναμιών μας. αλλά σε όλα τα σημεία δελεάστηκε όπως είμαστε, αλλά χωρίς αμαρτία.

16 Ας έλθουμε λοιπόν με τόλμη στο θρόνο της χάρης, για να λάβουμε έλεος και να βρούμε χάρη για να βοηθήσουμε σε χρόνο ανάγκης.

– Εβραίους 4: 14-16 KJV

1 Στη συνέχεια, πράγματι, η πρώτη διαθήκη είχε επίσης διατάξεις θεϊκής υπηρεσίας και ένα κοσμικό ιερό.

2 Γιατί έγινε μια σκηνή. το πρώτο, όπου ήταν το κηροπήγιο, και το τραπέζι, και το ψωμί? που ονομάζεται ιερό.

3 Και μετά το δεύτερο πέπλο, η σκηνή που ονομάζεται ιερότερη απ ‘όλα.

4 Που είχε το χρυσό θυμιατό, και την κιβωτό της διαθήκης επικαλύφθηκε γύρω από με χρυσό, όπου ήταν το χρυσό δοχείο που είχε το μάννα, και το ραβδί του Ααρών που γεννήθηκε, και τα τραπέζια της διαθήκης ·

5 Και πάνω από αυτό τα χερουβείμ της δόξας σκιάζουν το έλεος. για τα οποία δεν μπορούμε πλέον να μιλήσουμε ιδιαίτερα.

6 Τώρα, όταν αυτά τα πράγματα χειροτονήθηκαν, οι ιερείς πάνε πάντα στην πρώτη σκηνή, πραγματοποιώντας την υπηρεσία του Θεού.

7 Αλλά στο δεύτερο πήγε ο αρχιερέας μόνος μία φορά κάθε χρόνο, όχι χωρίς αίμα, το οποίο πρόσφερε για τον εαυτό του, και για τα λάθη του λαού:

8 Το Άγιο Πνεύμα αυτό σημαίνει, ότι ο δρόμος προς το ιερό από όλα δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί, ενώ ως η πρώτη σκηνή ήταν ακόμη:

9 Ποια ήταν μια μορφή για την εποχή εκείνη την εποχή, στην οποία προσφέρθηκαν τόσο δώρα όσο και θυσίες, που δεν μπορούσαν να τον κάνουν που έκανε την υπηρεσία τέλεια, ως προς τη συνείδηση.

10 που βρισκόταν μόνο στα κρέατα και τα ποτά, και στους δύτες πλύσιμο, και σαρκικά διατάγματα, που τους επιβλήθηκαν μέχρι την εποχή της αναμόρφωσης.

11 Αλλά ο Χριστός είναι ο αρχιερέας των καλών πραγμάτων που θα έρθουν, από μια μεγαλύτερη και πιο τέλεια σκηνή, που δεν είναι φτιαγμένη με χέρια, δηλαδή όχι από αυτό το κτίριο.

12 Ούτε από το αίμα των αιγών και των μόσχων, αλλά από το αίμα του μπήκε κάποτε στο ιερό μέρος, έχοντας λάβει αιώνια λύτρωση για εμάς.

13 Επειδή αν το αίμα των ταύρων και των αιγών, και η στάχτη μιας δαμαλίδας που ψεκάζει το ακάθαρτο, αγιάζει στον καθαρισμό της σάρκας:

14 Πόσο περισσότερο το αίμα του Χριστού, ο οποίος μέσω του αιώνιου Πνεύματος προσφέρθηκε χωρίς σημείο στον Θεό, καθαρίζει τη συνείδησή σας από νεκρά έργα για να υπηρετήσει τον ζωντανό Θεό;

15 Και για αυτόν τον λόγο είναι ο μεσολαβητής της νέας διαθήκης, ότι μέσω του θανάτου, για την εξόφληση των παραβάσεων που ήταν κάτω από την πρώτη διαθήκη, αυτοί που καλούνται ενδέχεται να λάβουν την υπόσχεση της αιώνιας κληρονομιάς.

16 Επειδή όπου υπάρχει διαθήκη, πρέπει επίσης να υπάρχει ο θάνατος του μαρτυρητή.

17 Διότι η διαθήκη έχει δύναμη μετά το θάνατο των ανθρώπων: αλλιώς δεν έχει καθόλου δύναμη όσο ζει ο δοκιμαστής.

18 Όπου ούτε η πρώτη διαθήκη αφιερώθηκε χωρίς αίμα.

19 Διότι όταν ο Μωυσής είχε μιλήσει κάθε εντολή σε όλους τους ανθρώπους σύμφωνα με το νόμο, πήρε το αίμα των μόσχων και των αιγών, με νερό, και ερυθρό μαλλί, και υσόπιο, και έριξε τόσο το βιβλίο, όσο και όλους τους ανθρώπους,

20 Λέγοντας, Αυτό είναι το αίμα της διαθήκης που ο Θεός σας έχει διατάξει.

21 Επιπλέον, πασπαλίστηκε με αίμα τόσο τη σκηνή, όσο και όλα τα αγγεία του υπουργείου.

22 Και σχεδόν όλα τα πράγματα είναι από το νόμο καθαρισμένο με αίμα. και χωρίς χύσιμο αίματος δεν υπάρχει ύφεση.

23 Επομένως, ήταν απαραίτητο να καθαριστούν τα μοτίβα των πραγμάτων στους ουρανούς. αλλά τα ίδια τα ουράνια πράγματα με καλύτερες θυσίες από αυτές.

24 Γιατί ο Χριστός δεν μπαίνει στα ιερά μέρη που γίνονται με τα χέρια, που είναι οι μορφές του αληθινού. αλλά στον ίδιο τον παράδεισο, τώρα για να εμφανίζεται στην παρουσία του Θεού για εμάς:

25 Ούτε όμως να προσφέρεται συχνά, καθώς ο αρχιερέας μπαίνει κάθε χρόνο στον ιερό τόπο με αίμα άλλων.

26 Γιατί λοιπόν πρέπει να υποφέρει συχνά από την ίδρυση του κόσμου: αλλά τώρα μια φορά στο τέλος του κόσμου εμφανίστηκε να απομακρύνει την αμαρτία με τη θυσία του.

27 Και όπως ορίζεται στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, αλλά μετά από αυτό η απόφαση:

28 Έτσι, ο Χριστός κάποτε προσφέρθηκε να φέρει τις αμαρτίες πολλών. Και σε όσους τον αναζητούν θα εμφανιστεί τη δεύτερη φορά χωρίς αμαρτία στη σωτηρία.

– Εβραίους 9 (KJV)

1 Γιατί ο νόμος που έχει μια σκιά καλών πραγμάτων, και όχι η ίδια η εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με αυτές τις θυσίες που προσέφεραν χρόνο με το χρόνο να κάνουν τους επισκέπτες που έρχονται σε τέλεια.

2 Γιατί λοιπόν δεν θα έπαυαν να προσφέρονται; γιατί οι λάτρεις που κάποτε καθαρίζονταν δεν θα έπρεπε να είχαν πλέον συνείδηση ​​αμαρτιών.

3 Αλλά σε αυτές τις θυσίες υπάρχει ανάμνηση και πάλι από αμαρτίες κάθε χρόνο.

4 Διότι δεν είναι δυνατόν το αίμα των ταύρων και των αιγών να αφαιρέσει τις αμαρτίες.

5 Επομένως, όταν έρχεται στον κόσμο, λέει: Θυσία και προσφορά, δεν θα θέλατε, αλλά ένα σώμα με ετοιμάσατε:

6 Σε καμένες προσφορές και θυσίες για αμαρτία δεν είχες ευχαρίστηση.

7 Τότε είπα, Λοιπόν, έρχομαι (στον τόμο του βιβλίου είναι γραμμένο από εμένα), για να κάνω τη θέλησή σας, Θεέ μου.

8 Πάνω από όταν είπε, Θυσία και προσφορά και ολοκαυτώσεις και προσφορά για αμαρτία δεν θα θέλατε, ούτε θα είχατε ευχαρίστηση. που προσφέρονται από το νόμο ·

9 Τότε είπε: Λοιπόν, έρχομαι να κάνω το θέλημά σας, Θεέ. Αφαιρεί το πρώτο, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει το δεύτερο.

10 Με το οποίο θα αγιαστούμε μέσω της προσφοράς του σώματος του Ιησού Χριστού μια για πάντα.

11 Και κάθε ιερέας στέκεται καθημερινά υπηρετώντας και προσφέροντας πολλές φορές τις ίδιες θυσίες, που δεν μπορούν ποτέ να αφαιρέσουν αμαρτίες:

12 Αλλά αυτός ο άνθρωπος, αφού είχε προσφέρει μια θυσία για αμαρτίες για πάντα, κάθισε στα δεξιά του Θεού.

13 Από εδώ και στο εξής περιμένουμε να γίνουν τα πόδια του οι εχθροί του.

14 Διότι με μια προσφορά, τελειοποίησε για πάντα εκείνους που αγιάστηκαν.

15 Όπου το Άγιο Πνεύμα είναι επίσης μάρτυρας σε εμάς: γιατί μετά από αυτό είχε πει πριν,

16 Αυτή είναι η διαθήκη που θα κάνω μαζί τους μετά από εκείνες τις ημέρες, λέει ο Κύριος, θα βάλω τους νόμους μου στις καρδιές τους, και στο μυαλό τους θα τους γράψω.

17 Και δεν θα θυμάμαι πια τις αμαρτίες και τις ανομίες τους.

18 Τώρα που είναι η άφεση αυτών, δεν υπάρχει άλλη προσφορά για αμαρτία.

19 Έχοντας λοιπόν, αδελφοί, τόλμη να εισέλθουμε στον ιερότερο από το αίμα του Ιησού,

20 Με έναν νέο και ζωντανό τρόπο, που έχει αφιερώσει για εμάς, μέσα από το πέπλο, δηλαδή, τη σάρκα του.

21 Και έχοντας έναν αρχιερέα πάνω από το σπίτι του Θεού.

22 Ας πλησιάσουμε με μια αληθινή καρδιά με πλήρη διαβεβαίωση της πίστης, αφού οι καρδιές μας πασπαλιστούν από μια κακή συνείδηση, και τα σώματά μας πλένονται με καθαρό νερό.

23 Ας κρατήσουμε σταθερά το επάγγελμα της πίστης μας χωρίς να παραπονούμε. (γιατί είναι πιστός που υποσχέθηκε ·)

24 Και ας σκεφτούμε ο ένας τον άλλο για να προκαλέσουμε την αγάπη και τα καλά έργα:

25 Να μην εγκαταλείπουμε τη συγκέντρωση του εαυτού μας μαζί, όπως είναι ο τρόπος κάποιων. αλλά προτρέψτε ο ένας τον άλλο: και πολύ περισσότερο, καθώς βλέπετε την ημέρα να πλησιάζει.

26 Γιατί εάν αμαρτάνουμε σκόπιμα μετά από αυτό έχουμε λάβει τη γνώση της αλήθειας, δεν μένει άλλη θυσία για αμαρτίες,

27 Όμως, κάποιος φοβισμένος ψάχνει για κρίση και φλογερή αγανάκτηση, που θα καταβροχθίσει τους αντιπάλους.

28 Αυτός που περιφρόνησε τον νόμο του Μωυσή πέθανε χωρίς έλεος υπό δύο ή τρεις μάρτυρες:

29 Πόσο πιο καταδικαστική τιμωρία, ας υποθέσουμε, θα θεωρηθεί άξιος, ο οποίος έχει ποδοπατήσει τον Υιό του Θεού, και έχει μετρήσει το αίμα της διαθήκης, με την οποία αγιάστηκε, ένα άγιο πράγμα, και έκανε παρά το Πνεύμα χάριτος;

– Εβραίους 10: 1-29 (KJV)

Χάρη σε:
https://pixabay.com/photos/wildlife-pigeon-bird-little-birds-2012090/
για φωτογραφία.